Pedicure Marlène Hilkens        
 

Voetentraining

Onze voeten krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen.  Vaak krijgen ze pas aandacht als ze gaan protesteren, als er pijnklachten ontstaan  door de schoenen die we dragen of omdat de stand van de voet veranderd. Vaak wordt de oplossing gezocht in schoenen, aangepaste zooltjes of aangepaste schoenen. In eerste instantie nemen de klachten dan ook vaak af, maar de voet wordt lui. Door de ondersteuning hoeven de spieren in de voet minder te doen. De voet bestaat uit 33 gewrichtjes, bindweefsel en spieren. Door weinig beweging worden deze lui. Door de voetspieren te trainen worden de spieren weer sterker en de beweeglijkheid beter. Pijn zal verminderen of verdwijnen. De doorbloeding wordt beter. Doordat het gevoel verbeterd zal ook de balans verbeteren.
En zeker niet onbelangrijk, sterkere voetspieren veranderen de stand van de voet en dit heeft een positieve invloed op de rest van de houding.
Naast het pedicure heb ik de opleiding voetentraining gedaan. Heeft u interesse dan kunt u een afspraak maken voor een consult waarbij we de klachten van de voet bekijken en ik u de gepaste oefeningen en advies kan geven om u klachten te verminderen en u voet sterker te maken. de oefeningen krijgt u mee of kan ik online naar u toesturen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen, voor jong en oud.